miercuri, 19 octombrie 2011

Το Facebook και οι κίνδυνοί του

Posted Image




Το κείμενο που ακολουθεί είναι ένα κομμάτι απο το βιβλίο "Το Facebook και οι κίνδυνοί του", το οποίο είναι γραμμένο απο τον ESET για το prodefence. Στο τέλος του θέματος, είναι συνημμένο και διαθέσιμο για λήψη το βιβλίο αυτό!

Καθώς το facebook έχει γίνει εθισμός για κάποιους, και το χρησιμοποιούν κάθε μέρα όλη μέρα, έχει γίνει ένα σημαντικό μέσο στις ημέρες μας για πολλούς απο εμάς, είτε για λόγους διαφήμισης, για άλλους διασκέδαση, εκμετάλλευση, γνωριμίες, επικοινωνία κτλ.

Παρ' όλα αυτά θα συζητήσουμε πολύ σύντομα μόνο μια απο όλες αυτές τις περιπτώσεις. Την επικοινωνία. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι το παιδί σας χρησιμοποιεί αυτή τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ως μέσο επικοινωνίας. Τι θα πρέπει να προσέξει σε αυτό; Τι θα πρέπει να ξέρει γι αυτό;

Τι θα πρέπει να ξέρει για το facebook!
Μαντέυει τα ενδιαφέροντά σας
Το facebook μαντεύει τα ενδιαφέροντά σας σύμφωνα με των φίλων σας χωρίς να δώσετε καμιά πληροφορία για τα δικά σας ενδιαφέροντα.

Ο αριθμός τηλεφώνου σας
Ο αριθμός τηλεφώνου σας και άλλες πληροφορίες επικοινωνίας είναι διαθέσιμες στους προγραμματιστές του facebook. Αυτές οι πληροφορίες μέσω κάποιας κακόβουλης εφαρμογής στο facebook μπορεί να έχει δυσάρεστα αποτελέσματα.

Τοποθεσίες
Τώρα πια μπορείτε να ορίζετε για κάθε σχόλιο, φωτογραφίες κτλ μια τοποθεσία. Έτσι μοιράζεσαι με όλο το κόσμο το που ακριβώς μένεις και σε ποιά μέρη συχνάζεις.

Διαρροή Πληροφοριών
Κάποιες εφαρμογές ή παιχνίδια στο facebook στέλνουν πληροφορίες δικές σας σε τρίτους, γιαυτό αν ποτέ αναρωτηθήκατε πως βγαίνουν οι διαφημίσεις τώρα ξέρετε. Στέλνονται τέτοιες πληροφορίες σε διαφημιστές, και οι διαφημιστές παρουσιάζουν σε κάθε χρήστη τις κατάλληλες διαφημίσεις.

Συνήθειες
Με το κουμπί "Μου Αρέσει" το facebook παρατηρεί τις συνήθειές σας και βλέπει με τι ασχολείστε τις περισσότερες ώρες π.χ. ποιές ιστοσελίδες σπαταλάτε τον περισσότερο χρόνο σας.
Πρόσφατα στη Γερμανία το κουμπί "Μου αρέσει" θεωρήθηκε παράνομο και επέφερε πρόσθιμο που ανέρχεται στα 50.000 ευρώ.


Τι να προσέξει στο facebook!
Βέβαια δεν είναι δυνατόν να περιορίσουμε την ιδιωτικότητά μας 100% με τις δυνατότητες που έχει το facebook σήμερα αλλά ό,τι περνάει απο το χέρι μας θα πρέπει να το κάνουμε.

1. Μην χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας για να μπείτε στο facebook ούτε να δηλώνετε τον αριθμό τηλεφώνου σας, την αληθινή διεύθυνσή σας και άλλες ευαίσθητες και προσωπικές πληροφορίες.
2. Να χρησιμοποιείτε πάντα τις ρυθμίσεις προσωπικού απορρήτου και να κοιτάτε συνεχώς για λειτουργίες στις ρυθμίσεις που ίσως έχουν προστεθεί ή τροποποιηθεί.
3. Προστατέψτε τις φωτογραφίες σας, ρυθμίζοντας ποιός θα τις βλέπει, μη αναφέροντας με ετικέτες ποιά πρόσωπα βρίσκονται στις φωτογραφίες, σε ποιό μέρος τραβήχτηκαν κτλ.
4. Περιορίστε την πρόσβαση των επαφών σας, των φίλων σας. Ρυθμίστε τι πληροφορίες θα βλέπει ο καθένας, τι δικαιώματα θα έχει να κάνει π.χ. στον τοίχο σας, στο προφίλ των φίλων σας. Να μην κάνετε οποιονδήποτε φίλο και προτίνεται να προσθέτετε στη λίστα των φίλων σας μόνο πρόσωπα απο την οικογένεια, τους συγγενείς, φίλους, συμμαθητές και όλα αυτά να είναι άτομα που ξέρετε προσωπικά ή έστω γνωρίζετε απο παλιά και έχετε ή είχατε επαφή μαζί τους.

Ευχαριστώ,
ESET

Download



.

Δωρεαν 6 μηνες το Panda AV 2012

Internet Security 2012


Το Panda Internet Security 2012 είναι μια σουίτα ασφαλείας που θα
μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Διαδίκτυο για τα πάντα. Σας προστατεύει από ιούς, hackers,
online απάτη, κλοπή ταυτότητας και άλλες γνωστές απειλές και
άγνωστο. Κρατάει τα εισερχόμενά σας απαλλαγμένο από ανεπιθύμητη αλληλογραφία και σας
σας επιτρέπει να περιηγηθείτε με ασφάλεια με το νέο Panda Safe
Browser. Επίσης, τα παιδιά σας πιο ασφαλή σύνδεση με την
Parental Control. Χάρη στην Συλλογική Νοημοσύνη είναι το προϊόν
ασφαλέστερη και ταχύτερη.




 Κατεβάστε το αρχείο και δίνει τη δυνατότητα στις υπηρεσίες μέσω των ακόλουθων κωδικό ενεργοποίησης: IS12PVIP-98464174. Περιλαμβάνει 6 μήνες δωρεάν υπηρεσία.




Antivirus Pro 2012
Το Panda Antivirus Pro 2012 προσφέρει την πιο έξυπνη προστασία
εύκολο στη χρήση για τον υπολογιστή σας. Εγκαταστήστε το και ξεχάστε ιούς, spyware, rootkits, hackers και ηλεκτρονικής απάτης. Συνομιλίας, να μοιραστείτε φωτογραφίες και βίντεο, να κάνει τις αγορές σε απευθείας σύνδεση, διαβάστε τα αγαπημένα σας blogs ή απλά σερφάρετε στο διαδίκτυο με εμπιστοσύνη και χωρίς διακοπές.


 
Κατεβάστε το αρχείο και δίνει τη δυνατότητα στις υπηρεσίες μέσω των ακόλουθων κωδικό ενεργοποίησης: AP12PVIP-98464177. Περιλαμβάνει 6 μήνες δωρεάν υπηρεσία.

marți, 18 octombrie 2011

Διαδικτυακός εκφοβισμός - Cyber bullying

Ο όρος Διαδικτυακός εκφοβισμός (Cyber-bullying) αφορά τον εκφοβισμό, την απειλή, την ταπείνωση ή την παρενόχληση παιδιών, προεφήβων και εφήβων που δέχονται μέσω της χρήσης του Διαδικτύου, κινητών τηλεφώνων είτε άλλων ψηφιακών τεχνολογιών από ομηλίκους τους.


Πίνακας περιεχομένων

  • 1 Η διαφορά της Διαδικτυακής παρακολούθησης και παρενόχλησης από τον Διαδικτυακό εκφοβισμό
  • 2 Αίτια
  • 3 Μορφές Διαδικτυακού εκφοβισμού
  • 4 Η συχνότητα των απειλών
  • 5 Αντιμετώπιση του Διαδικτυακού εκφοβισμού
  • 6 Στατιστικά στοιχεία
  • 7 Είδη παρατηρητών στον Διαδικτυακό εκφοβισμό
  • 8 Συνέπειες
  • 9 Πηγές
Η διαφορά της Διαδικτυα
κής παρακολούθησης και παρενόχλησης από τον Διαδικτυακό εκφοβισμό

Στον Διαδικτυακό εκφοβισμό παρατηρείται η συμμετοχή συνομήλικων και από τις δυο πλευρές, ή τουλάχιστον η συμμετοχή ενός ενήλικα υποκινούμενη από κάποιον ανήλικο εναντίον άλλου ανηλίκου. Στην περίπτωση που παρατηρηθεί εμπλοκή ενηλίκου χρησιμοποιούνται οι οροί Διαδικτυακή παρενόχληση (Cyber-Harassement) είτε η Διαδικτυακή παρακολούθηση (Cyber-Stalking). O όρος Διαδικτυακός εκφοβισμός, εν αντιθέσει με την σεξουαλική παρενόχληση, δεν χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις, κατά τις οποίες ένας ενήλικας προσπαθεί να οδηγήσει ανηλίκους σε μη διαδικτυακές συναντήσεις δελεάζοντάς τους. Ωστόσο, συχνά παρατηρείται στον Διαδικτυακό εκφοβισμό η ανάμειξη ενός η περισσότερων ενηλίκων, οι οποίοι ικανοποιούνται μέσα από την διαδικτυακή σεξουαλική παρενόχληση των ανήλικων θυμάτων.
Αίτια

Συχνά οι νέοι οδηγούνται στον Διαδικτυακό εκφοβισμό εξαιτίας της βίωσης έντονων συναισθημάτων όπως θυμός, απόγνωση είτε πάλι και εκδίκηση, που μπορεί να προέρχεται τόσο από τις προβληματικές σχέσεις που υπάρχουν στο οικογενειακό περιβάλλον όσο και εξαιτίας μιας ευρύτερης κοινωνικής δυσλειτουργικότητας που παρουσιάζει το άτομο. Σε μερικές περιπτώσεις ο Διαδικτυακός εκφοβισμός αποτελεί μορφή ψυχαγωγίας στοχεύοντας στην εκδήλωση ποικίλων αντιδράσεων και στην ικανοποίηση αναγκών που σχετίζονται με την επιβολή εξουσίας και ελέγχου. Σπανιότερα, η αποστολή μηνυμάτων σε λάθους παραλήπτες μπορεί να αποτελέσει αιτία του φαινομένου.
Μορφές Διαδικτυακού εκφοβισμού

Περισσότερα ...

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ BULLYING ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ

Τι είναι ο σχολικός εκφοβισμός (Βullying);


Βullying είναι ο επαναλαμβανόμενος εκφοβισμός ατόμων με πραγματική ή απειλούμενη μαρτυρική ποινή φυσικής, προφορικής, γραπτής, ή συναισθηματικής κακομεταχείρισής τους ή της διάδοσης φημών με απώτερο σκοπό τον κοινωνικό τους αποκλεισμό, ή της αρπαγής της περιουσίας τους. Συμπεριλαμβάνει και τις περιπτώσεις ύβρεων κατά της εθνικότητας, φυλής ή ιδιαιτερότητας κάποιου.

Αναλυτικότερα στον όρο bullying συμπεριλαμβάνονται:
  • Χρησιμοποίηση υβριστικών ή περιπαικτικών εκφράσεων
  • Απειλές και εκβιασμός
  • Σωματική βία, χτυπήματα, τσιμπήματα, δαγκωνιές, σπρωξίματα
  • Κλοπές
  • Ζημιές στην προσωπική περιουσία κάποιου
  • Επιδιωκόμενη απομάκρυνση των φίλων
  • Εσκεμμένο ή συχνό αποκλεισμό μαθητών από κοινωνικές δραστηριότητες
  • Διάδοση κακοηθών και ψευδών φημών
  • Εκβιαστικά τηλεφωνήματα, ή τηλεφωνήματα σε ακατάλληλες ώρες χωρίς απάντηση
  • Και τέλος ηλεκτρονικό bullying μέσω κινητού τηλεφώνου ή του διαδικτύου
Το τελευταίο αποτελεί νεότερη μορφή και είναι γνωστό ως cyberbullying. Πρόσφατα κυκλοφόρησε μάλιστα και σχετικό παιχνίδι για βίντεο.

Το φαινόμενο μελετήθηκε πρώτη φορά στη Νορβηγία το 1978 ενώ το 1987 εμφανίζεται για πρώτη φορά ο όρος bullying σε επιστημονικά περιοδικά . Οι εκατοντάδες βιβλιογραφικές αναφορές που αυξάνονται από τότε με γεωμετρική πρόοδο αφορούν περιστατικά τόσο στα σχολεία όσο και στους χώρους εργασίας. Τα θύματα του bullying είναι δυνατόν να παρουσιάσουν εκτός από διαταραχές συμπεριφοράς και ψυχολογικά καθώς και ψυχοσωματικά προβλήματα, όπως πονοκεφάλους, κοιλιακά άλγη, ενούρηση, διαταραχές ύπνου, άγχος, χαμηλή αυτοεκτίμηση, φοβίες, δεν μπορούν να μείνουν μόνα και δεν μπορούν να κοιτάξουν το συνομιλητή στα μάτια. Οι δράστες (bullies) παρουσιάζουν στοιχεία προβληματικής αντικοινωνικής και συχνά παραβατικής συμπεριφοράς και συνήθως αντιπαθούν το σχολείο, καπνίζουν ή κάνουν χρήση αλκοόλ. Είναι γνωστό όμως ότι πολλές φορές πίσω από ένα οργισμένο παιδί κρύβεται πόνος, εγκατάλειψη, φόβος, απόρριψη ή και κάποια διαλυμένη οικογένεια Σε ακραίες περιπτώσεις έχουν παρατηρηθεί και αυτοκτονίες ή και φόνοι (bullycide)

Είναι το bulling φαινόμενο μόνο της εποχής μας;

Περισσότερα...

joi, 6 octombrie 2011

Χρήσιμες Συμβουλές για το facebook



Καθώς το facebook έχει γίνει εθισμός για κάποιους, και το χρησιμοποιούν κάθε μέρα όλη μέρα, έχει γίνει ένα σημαντικό μέσο στις ημέρες μας για πολλούς απο εμάς, είτε για λόγους διαφήμισης, για άλλους διασκέδαση, εκμετάλλευση, γνωριμίες, επικοινωνία κτλ.

Παρ' όλα αυτά θα συζητήσουμε πολύ σύντομα μόνο μια απο όλες αυτές τις περιπτώσεις. Την επικοινωνία. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι το παιδί σας χρησιμοποιεί αυτή τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ως μέσο επικοινωνίας. Τι θα πρέπει να προσέξει σε αυτό; Τι θα πρέπει να ξέρει γι αυτό;

Τι θα πρέπει να ξέρει για το facebook!
Μαντέυει τα ενδιαφέροντά σας
Το facebook μαντεύει τα ενδιαφέροντά σας σύμφωνα με των φίλων σας χωρίς να δώσετε καμιά πληροφορία για τα δικά σας ενδιαφέροντα.

Ο αριθμός τηλεφώνου σας
Ο αριθμός τηλεφώνου σας και άλλες πληροφορίες επικοινωνίας είναι διαθέσιμες στους προγραμματιστές του facebook. Αυτές οι πληροφορίες μέσω κάποιας κακόβουλης εφαρμογής στο facebook μπορεί να έχει δυσάρεστα αποτελέσματα.

Τοποθεσίες
Τώρα πια μπορείτε να ορίζετε για κάθε σχόλιο, φωτογραφίες κτλ μια τοποθεσία. Έτσι μοιράζεσαι με όλο το κόσμο το που ακριβώς μένεις και σε ποιά μέρη συχνάζεις.

Διαρροή Πληροφοριών
Κάποιες εφαρμογές ή παιχνίδια στο facebook στέλνουν πληροφορίες δικές σας σε τρίτους, γιαυτό αν ποτέ αναρωτηθήκατε πως βγαίνουν οι διαφημίσεις τώρα ξέρετε. Στέλνονται τέτοιες πληροφορίες σε διαφημιστές, και οι διαφημιστές παρουσιάζουν σε κάθε χρήστη τις κατάλληλες διαφημίσεις.

Διαβάστε Περισσότερα...


duminică, 2 octombrie 2011

Password Guardian


Posted Image ΕΛΛΗΝΙΚΑ / GREEK

Το Password Guardian είναι μια εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να έχετε αποθηκευμένους και σε μια σειρά τους κωδικούς με ασφάλειά.

Για να δείτε τα στοιχεία σας θα πρέπει να περάσετε από δυο στάδια προστασίας.

1) Να εισάγετε το όνομα και τον κωδικό πρόσβασης που εσείς έχετε ορίσει.

2) Να εισάγετε το Master Key ώστε να αποκωδικοποιηθούν τα κρυπτογραφημένα στοιχεία σας.

Επίσης το Master Key δεν μπορεί να γίνει Brute Force καθώς έχετε 3 προσπάθειες για να εισάγετε το σωστό και μετά κλείνει η εφαρμογή.


Posted Image ENGLISH / ΑΓΓΛΙΚΑ
Password Guardian is a windows application that will help you to safely store your passwords in a list.

To view your details, you must pass through two stages of protection.

1) Enter your username and password that you've already specified earlier.

2) Enter the Master Key to decode the encrypted information of yours.
Also, the Master Key can not be Brute Forced because after 3 wrong attempts the application closes.

Download