marți, 24 iulie 2012

Το Skype θα μπορούσε να υποκλέπτει συνομιλίες, δεν το επιβεβαιώνει



Το Skype, η δημοφιλής υπηρεσία VoIP, έχει εκτελέσει μια σειρά αλλαγών στην αρχιτεκτονική που θα το επέτρεπε να υποκλέπτει κλήσεις πιο εύκολα.

Η εταιρία έχει αντισταθεί πολύ στο να πάρει μέρος στις δραστηριότητες της online παρακολούθησης, παρόλαυτα πολλοί κυβερνητικοί φορείς το έχουν ζητήσει αυτό.

Στην πραγματικότητα, η κρυπτογράφηση του Skype και οι πολύπλοκες συνδέσεις στο δίκτυο απο πυρήνα σε πυρήνα (P2P) θεωρούντα ότι ήταν σχεδόν αδύνατον να υποκλαπούν, κάτι το οποίο προκάλεσε πονοκεφάλους σε πολλές υπηρεσίες. Αλλά όλα αυτά ενδέχεται να έχουν αλλάξει πρόσφατα, αναφέρουν χάκερς.

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο άρθρο στο ExtremeTech, μετά την αγορά του Skype, η Microsoft μετακίνησε μερικούς απο τους supernodes που δημιουργούν τους χρήστες του δικτύου να φαίνονται ως nodes, αλλά μερικοί γίνονται supernodes, επηρεάζοντας την κίνηση δεδομένων στους Dedicated Linux Servers, υπο τον άμεσο έλεγχό της.

Κάνοντάς το αυτό, η εταιρία κέρδισε την θέση στην οποία θα μπορύσε εύκολα να υποκλέψει συνομιλίες. Στην πραγματικότητα, η Microsoft λέγεται ότι δουλέυει σε αυτούς τους supernodes ώστε να κάνει σίγουρο ότι η επιβολή νόμου έχει πρόσβαση ώστε να παρακολουθεί τις κλήσεις.

Read More...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu