luni, 26 septembrie 2011

Ημερίδες για το Ηλεκτρονικό Έγκλημα

Το Διαδίκτυο και το ηλεκτρονικό έγκλημα θα βρεθούν στο επίκεντρο εκδηλώσεων που διοργανώνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, στο Κολυμπάρι Χανίων.



Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι εξής ομιλίες:

• «Διαδίκτυο και Γονείς» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ.
Απευθύνεται κυρίως σε γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και σε όσους ενηλίκους επιθυμούν απλά να μάθουν περισσότερα για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Στόχος είναι οι γονείς να καταστούν σε θέση να κατανοήσουν και να προφυλάξουν τα παιδιά τους από τους νέους κινδύνους που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο, απολαμβάνοντας, παράλληλα, τα πολλαπλά οφέλη του Διαδικτύου.
Κατά τη διάρκειά της μπορούν και τα παιδιά να παρίστανται μαζί με τους γονείς τους.

• «Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο», που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου και ώρα 10 π.μ.
Απευθύνεται σε παιδιά και στόχος της είναι η ενημέρωσή τους για την ασφαλή διείσδυση στις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα στο Διαδίκτυο. Και στις δύο παραπάνω εκδηλώσεις, οι γονείς καθώς και τα παιδιά θα μπορούν μέσα από τη διαδραστική συμμετοχή τους να ενημερώνονται, από τον προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αστυνομικό διευθυντή Εμμανουήλ Σφακιανάκη και από εξειδικευμένους αξιωματικούς, για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο αλλά και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγησή τους σε αυτό.
Στις παραπάνω εκδηλώσεις θα παρίσταται και ο επιστημονικός συνεργάτης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Σιώμος Κων/νος ψυχολόγος, εξειδικευμένος σε διαδικτυακές συμπεριφορές και σε θέματα εθισμού στο Διαδίκτυο.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu